Wilco, Irma & Anne-Maria

Namen AAO's: Wilco & Irma Bootsma |  Naam kind: Anne-Maria Nyla Aukje Bootsma | Datum afreizen: 26 mei 2012

Ons verhaal: "Na een periode van heel praktisch bezig zijn om alle papieren in Amerika te krijgen zodat Adoption ARC ons 'file' compleet had, kwam de periode van wachten. Wachten met ook nog wat tijdsdruk in verband met onze leeftijd. Irma is in die tijd aan de slag gegaan met de babykamer. Het adoptieverhaal hing al in de vorm van drie schilderijtjes klaar aan de muur. Alleen de naam moest er nog op worden geschilderd. En daar was het telefoontje dan! Op Irma's 40e verjaardag werden we gebeld. Wat je dan overkomt, is niet te beschrijven: we stonden echt te trillen! Zo'n verjaardagscadeau is nooit, maar dan ook nooit meer te evenaren!"

Mooiste / meest bijzondere moment: "Het moment dat we de 'birth mother' en twee halfzusjes hebben mogen ontmoeten was heel bijzonder en emotioneel. We mochten haar alles vragen. Als Anne-Maria later vragen heeft over haar biologische moeder, hopen we haar veel antwoorden te kunnen geven. Het was een fijn en open gesprek waarin zij vertelde waarom ze Anne-Maria aan ons heeft toevertrouwd. We zijn heel dankbaar dat we die kans gekregen hebben." 

Hoe gaat het nu? "Het leven is nog mooier geworden sinds Anne-Maria er is. Ze heeft ons leven echt verrijkt! Ze is een ontzettend blij meisje en steelt ieders hart. We kunnen niet anders zeggen dan dat het op en top genieten is met haar. Wat een voorrecht om haar als baby in onze armen te hebben mogen sluiten en haar te mogen zien opgroeien en begeleiden in haar ontwikkeling. Het is zo fijn om haar papa en mama te mogen zijn!" 

Onze ervaring met ANW & Adoption ARC: "Toen we bij A New Way aanklopten met onze vraag over adoptie, werd er duidelijk aangegeven dat de mogelijkheden beperkt waren omwille van onze leeftijd. Onze 'case' werd eerst voorgelegd aan Adoption Arc. Van hen hoorden we dat ze ons graag wilden bemiddelen, maar dat er geen garantie was. We hebben toch de stap gewaagd in de hoop dat onze droom uit zou komen. Met de hulp van beide organisaties hebben wij alles vlot in orde kunnen maken. Waar we wel achter kwamen was dat de adoptiewereld vol gevoeligheden zit, waarbij aspirant adoptieouders ook zelf extra gevoelig zijn; door de weg die ze hebben moeten bewandelen. Je wilt het zo graag goed doen om je wens zo snel mogelijk in vervulling te laten komen. Terugkijkend kunnen we stellen dat we heel blij zijn dat we hebben doorgezet."


Hoe gaat het nu met Wilco, Irma & Anne-Maria anno 2014?

Hoe gaat het met de ouders? " Perfect! Het is nog steeds elke dag genieten met ons zonnestraaltje in huis. Zoals we aan haar biologische moeder hebben geschreven 'Being with Anne-Maria is like having a party every day!'. Het is zo bijzonder om de verschillende ontwikkelingsfasen te mogen mee maken. Wij zijn erg dankbaar dat Anne-Maria al op zo'n jonge leeftijd in ons leven is gekomen en genieten in volle teugen van haar.  Inmiddels hebben we via ANW en Adoption ARC een broertje mogen adopteren en is het dubbel genieten in ons huis!"

Hoe gaat het met Anne-Maria? "Onze pretletter ontwikkelt zich heel goed. Het is een heel open en gezellig grietje. Ze geniet volop van de mensen en de dingen om haar heen en brengt bij velen een lach op hun gezicht."

Toekomstdroom: "Onze toekomstdroom is om nog lang te mogen blijven genieten van alle ontwikkelingen die Anne-Maria doormaakt en alle ontdekkingen die ze doet.  Bovendien hopen we dat ze op mag groeien met haar adoptiebroertje en dat ze samen kunnen lachen, dansen, ondeugende dingen kunnen uithalen......leven!"

Hoe onderhouden jullie contact met de USA en de geboortefamilie? "Wij sturen vier keer een update naar het adoptiebureau toe in de vorm van een fotoalbum & verhaal. 1 voor de birth mother en 1 voor de birth father. Wij hopen dat zij met een goed gevoel de fotoalbum door kijken."