Samenwerken

A New Way is opgericht door adoptieouders. De (kleine) organisatie wordt dagelijks gerund door professionals met ruime werkervaring in organisatiemanagement, communicatie, begeleiding, counseling en pedagogische vraagstukken. Daarnaast is een aantal ook ervaringsdeskundigen. Niet geheel onbelangrijk. Een adoptieprocedure is namelijk voor iedereen een emotioneel proces. Nu en in de toekomst.

Voor de biologische ouder(s); die voor de meest heftige en moeilijke keuze van hun leven staan wanneer ze besluiten hun kindje te plaatsen bij een adoptie gezin. Voor de aspirant adoptief ouders; die vaak een lange weg moeten afleggen om uiteindelijk te mogen en kunnen adopteren. En bovenal voor het kind; wat niet om deze situatie heeft gevraagd en met het gegeven moet leven niet bij zijn of haar biologische familie op te kunnen groeien.

Bij A New Way kennen we de route die jullie wellicht gaan afleggen. De onzekerheid, de vragen, de angst, het dubbele gevoel en de vreugde. We zijn er om jullie te helpen, maar ook om toezicht te houden op de procedure en alle (etische) wet- & regelgeving die in acht genomen moet worden. Ons streven is om dat zo transparant en efficient mogelijk te doen. Nauwkeurig waar nodig, snel waar kan. Om die reden vinden we een positieve en open samenwerking erg belangrijk. Met wederzijds respect en vertrouwen. Allemaal willen we een zo soepel en voorspoedig mogelijke procedure. Echter, iedere fase in de procedure kent een doorlooptijd die daar passend voor is. Zo komt het versturen van papieren naar de USA niet op één week, waar goed en kundig advies tijdens een polsing wél om snel schakelen en direct contact vraagt. ANW maakt die afweging dagelijks en daarbij komt het dus voor dat je wat langer moet wachten op antwoorden en acties die dat toelaten. Hou dit in je achterhoofd en realiseer je dat je/jullie niet de enige bent/zijn.