ANW USA adoptie college

Plaatje ANW family day

Meld je aan! Op zaterdag 30 september 2017 organiseren wij het ANW USA adoptie college. Dit adoptie college is opengesteld voor orienterende aspirant adoptieouders, adoptieouders die uit de USA hebben geadopteerd maar niet via ANW, voor adoptieouders en aspirant adoptieouders die bij ANW staan ingeschreven en voor familieleden van de adoptieouders. 

College achtergronden kinderen 10.00 - 12.30 uur: Tijdens dit college zijn een drietal deskundigen aanwezig. Zij geven korte presentaties en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst is bedoeld om aspirant adoptieouders en adoptieouders meer inzicht te geven en handvatten aan te reiken voor signaalherkenning en het opvangen van mogelijk uitgestelde special needs. De volgende onderwerpen en sprekers komen aan bod:

- Effecten van prenatale stress en early life stress, door drs. Willemijn Bergman van de Stichting Adoptievoorzieningen.

- Mogelijke effecten van middelengebruik (medicijnen, alcohol, drugs) tijdens de zwangerschap door dr. Daniel Klink, kinderarts van het VU in Amsterdam.

- Mogelijke erfelijke aspecten van de meest voorkomende (al dan niet gediagnostiseerd) psychische en psychiatrische achtergronden bij biologische families zoals, ADHD, depressie, bipolaire stoornis, schizofrenie, angststoornissen, trauma's en eventuele medicatie door C. Vlamings, kinder- en jeugdpsychiater bij GGzE Eindhoven. 

College over prematuriteit 13.30 - 16.00 uur:  uitleg over de verschillende stadia van ontwikkeling van een baby, diverse stadia van prematuriteit en de mogelijke gevolgen voor het kind op korte termijn, middellange termijn en lange termijn door dr. Liem, kinderarts-neonatoloog in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis te Nijmegen. 

College voor familieleden van ingechreven ANW AAO's of voor familieleden van AAO's die zeker weten voor de USA te willen kiezen 13.30 - 16.00 uur: tijdens dit college zal ANW de familieleden meer vertellen over open adoptie, achtergronden kinderen, emotionele en financiele risico's en de USA adoptieprocedure. 

MELD JE AAN! En dan ontvangen jullie t.z.t. definitieve informatie, de routebeschrijving en de factuur. De locatie en de kosten zijn nog niet bekekend, omdat dit afhankelijk is van het aantal aanmeldingen. Je kunt je aanmelden voor beide college's of voor een van de college's en je kun je familieleden aanmelden (maakt niet uit hoeveel). Je kunt je aanmelden of meer informatie opvragen via info@anewway.nl. We hope to see many of you!