AGENDA

Met enige regelmaat worden er door ANW of andere 'adoptie' instanties interessante lezingen of informatie bijeenkomsten gehouden. Ook komen onze USA contacten vaak één keer per jaar (meestal in de zomer: juni - augustus) naar Nederland voor een Meet & Greet. Hieronder lees je wat, waar & wanneer er iets gebeurt, te doen is of bij te wonen valt. Bij vragen, neem gerust contact op via info@anewway.nl voor meer informatie. 

Algemeen:

  • Nieuwe brochure over trauma en herstel

Veel adoptiekinderen hebben in hun vroegste kinderjaren traumatische ervaringen opgedaan. Hun ontwikkeling kan hierdoor ernstig verstoord raken of vastlopen. De nieuwe beknopte brochure 'Trauma en herstel bij adoptiekindre' biedt informatie en tips voor ouders. Meer informatie.

  • Zorgen voor getraumatiseerde kinderen

Laat uw kind regelmatig en al langere tijd heftig gedrag zien? En vraagt u zich af hoe u hier het beste mee om kunt gaan? Dan is de cursus zorgen voor getraumatiseerde adoptiekinderen iets voor u. U krijgt handvatten om beter met hefitg gedrag van uw kind om te gaan en om aan herstel te wertken. Startdata in mei en september bij de SAV in Houten. Op 04 mei zijn nog enkele plaatsen vrij. Meer informatie

  • CURSUS GOEDE START

De adoptieoudercursus ‘Goede Start' besteedt in drie avonden aandacht aan het proces van wennen en hechten en helpt u steviger te staan als opvoeder. Er zijn nog plaatsen beschikbaar in februari en maart. Ga naar de site van de SAV om je aan te melden.

  • ADOPTIEOUDERSONLINE.NL

Op 1 september 2015 is een nieuwe website met forum gelanceerd door de Stichting Adoptievoorzieningen: Adoptieoudersonline.nl. De openbare website geeft informatie over wennen en hechten in de eerste jaren na aankomst. Het besloten forum biedt adoptieouders de mogelijkheid om in een veilige omgeving ervaringen en tips met elkaar uit te wisselen over de ontwikkleing van hun kind. Hulpverleners van de Stichting Adoptievoorzieningen lezen mee en kunnen advies geven.

Wil je weten hoe andere adoptieouders omgaan met opvoedingsvragen of heb je zelf juist goede tips? Het forum richt zich op adoptieouders met kinderen t/m 12 jaar. Praat mee over wennen, hechten, de opvoeding en ontwikkeling van je kind en alles wat je bezighoudt. 

De site is tot stand gekomen in samenwerking met een aantal enthousiaste adoptieouders en met behulp van een extra subsidie voor preventieve hulp aan adoptiegezinnen van het Ministerie van VWS.

Moderatoren forum adoptieoudersonline gezocht

Op het besloten forum van adoptieoudersonline.nl wisselen ruim 800 adoptieouders tips, ervaringen en adviezen uit rondom opvoeding van hun kind. Ben je adoptieouder en lijkt het je leuk om hier actief aan bij te dragen? Dan is moderator worden misschien iets voor jou. De SAV zoekt een aantal adoptieouders die willen modereren op het forum. Kijk op adoptieoudersonline.nl voor meer informatie. 

  • NIEUWE BROCHURE OVER SLAAPPROBLEMEN BIJ ADOPTIEKINDEREN

Huilen, roepen, lastig kunnen inslapen. Wakker worden en niet meer in slaap kunnen komen. Veel adoptiekinderen hebben hier last van. De nieuwe kort brochure ' laapproblemen bij adoptiekinderen' van de Stichting Adoptievoorzieningen biedt informatie en tips. Meer informatie.

  • NIEUWE BROCHURE OVER ROOTSREIS

Adoptieouders staan tegenwoordig steeds vroeger voor de keuze: Ga ik met mijn kind op rootsreis? Waar doe ik verstandig aan? Hoe weet ik of mijn kind daar aan toe is? Voor die ouders is bij de Stichting Adoptievoorzieningen de nieuwe brochure 'Rootsreis in de basisschoolleeftijd' verschenen. Meer informatie.

  • NIEUWE BROCHURE VOOR DE TWEEDE KEER ADOPTEREN

Als u overweegt om voor een tweede keer te adopteren komt u opnieuw voor een aantal vragen en keuzes te staan. De nieuwe brochure "Voor een tweede keer adopteren' van de Stichting Adoptievoorzieningen geeft informatie en tips. Meer informatie

Informatie bijeenkomsten A New Way:

Op 29 januari 2018 vindt er een orientatie bijeenkomst plaats bij ons op kantoor in Nijmegen. Hiervoor kun je je nog aanmelden. Wil je je aanmelden stuur een mail aan info@anewway.nl. Wacht niet te lang. ANW kiest bewust voor kleinschaligheid en dus is het aantal plaatsen beperkt. De kosten voor de orientatie bijeenkomst bedragen 100 euro per stel of 50 euro per persoon. Dit is anders dan vermeld in de onderstaande flyer. Die zullen wij binnenkort aanpassen. 

 

Flyerorientatie bijeenkom xs